image-181769-1ab3c2b18c9e4443bf24e41446a7bc1b.jpg
Thiry MOUSTIE
Historiek

Geboren in Herne (hartje Pajottenland); in de zomer van 1963; als jongste in een gezin met vier kinderen. Vader was linotypist en runde een drukkerij gespecialiseerd in familiaal en zakelijk drukwerk. Als Thiry vijf jaar oud is overlijdt zijn moeder na een lange en aanslepende ziekte. Vader neemt van dan af de aartsmoeilijke taak op zich om zijn gezin met vier jonge kinderen en de zaak te runnen.
Dit gegeven zorgt ervoor dat Thiry van kindsbeen af vrij zelfstandig opgroeit.
Passie vond hij in auto's, jeugdbeweging en voetbal.
Door de nabijheid van de taalgrens, vormen geen van beide landstalen een probleem
Na het secundair onderwijs combineert hij zijn studies Autotechniek aan het Hoger Technisch Instituut Kardinaal Mercier met zijn hobby als hoofdleider van de lokale Chiro jeugdbeweging.
Gepassioneerd door techniek realiseert hij als eindwerk de ombouw van een carburator-gevoede motor tot een injectiemotor met Comprex-lader.
Na technische ervaring in automotive op invoerders level, wordt deze al gauw uitgebreid met de interesse in Warehousing & Logistiek.
Diverse opleidingen binnen Logistiek, Management en Kwaliteitsbeheer verruimen de basiscompetenties.
Van bij het begin van de beroepscarrière heeft Thiry oog voor proces-optimalisatie. Met een kritische kijk op de actuele flow en steeds een insteek naar verbetering of meer efficiëntie.